Nå er jeg klar!

Ut med julemagasiner og inn med hagebøker! Nå skal årets hage planlegges, frø bestilles og planter vekkes til live. Jeg gleder meg!Jeg tar frem alle bøker og magasiner fra årene før. Ser på notatene mine om hva jeg ikke vil prøve flere ganger og hvilke planter jeg bare MÅ ha. Jeg går på nettet og bestiller. Henter frem frøene jeg sanket i høst og sår de første prøvene for å se at frøene er fine og tålte lagringen.Jeg ser over alle pelargoniaene og setter dem lysere og gir dem litt vann. Så er det bare å vente på at de skal våkne og vokse litt slik at jeg kan ta avleggere. Jeg må ta nok til å fylle alle krukker som skal fylles og så tar jeg noen ekstra som jeg kan bruke som gaver fremover. De eldste pelargoniane mine er 8 år.Dette er et bilde fra hagen i fjor. Jeg må også frem med bilder fra året før, for å huske hva som ble plantet hvor og om de trivdes der de var.

Så sier mange. At du orker!! Klart jeg gjør. Jeg elsker å planlegge, elsker å grave i jorden og elsker å se det voksen. Så skal det sies at når august kommer er jeg drittlei. Da er jeg ferdig, men når jeg kaster ut jula våkner lysten på hagen. Så nå er alle julemagasin byttet ut med hageblader og bøker.

Jeg er klar!
Er du?

Bente O


Stikkord:

10 kommentarer

Emilie&Linda-mor&datter <3

04.01.2013 kl.09:54

Ååå!! Skal plante snart jeg også! Eller snart og snart, er ikke så god på sånt jeg, men endelig fått litt sansen for blomster og planter! :) Ha en kjempe fin dag! :) ;)

Mona

04.01.2013 kl.10:52

Ååååhhh, skulle ønske jeg hadde bare bittelitt av den interessen der!! Jeg gleder meg til å se bilder hos deg, for jeg synes blomster er utrolig vakre. Men hos meg blir det kun i krukker. Blomstene kjøpes og kastes når de visner. Mitt hagearbeid består av å kjøre gressklipperen over alt som våger å blomstre...

Fru Stussli

04.01.2013 kl.11:45

Emilie&Linda: En fin dag til deg også :-)

dandilion

04.01.2013 kl.11:46

Herlig inspirerende :) Jeg bør så absolutt begynne å tenke på hagen. Til sommeren er det ny hage som skal lages til :) Vi flytter inn i Nyhuset i mars-april. Siden det blir salg av hus og flytting så sår jeg nok ikke noe i år. Satser på å komme sterkere tilbake neste år :) Blir nok en tur ut i løpet av januar om det ikke blir frost for å rydde litt mer i hagen. SAelv om vi ikke skal bo her så må den ryddes når våren kommer. Greit om alt som kan gjøres før det er gjort. Og så er det jo kjekt å svinse rundt i hagen :) Med gode klær trenger en ikke tenke så mye på vær :)

Fru Stussli

04.01.2013 kl.11:47

Monasdagligeliv: Blomster i krukker er også stas :-) Bilder fra hagen kommer det til å bli masse av. Kanskje jeg kan inspirere deg til å bli litt hageglad ;-)

Fru Stussli

04.01.2013 kl.11:53

dandilion:Tusen takk! For 2 år siden måtte vi nesten begynne helt på nytt i hagen. Da vi pusset opp ble jo alt gravd opp. Det fine med det var at vi kunne planlegge hagen nesten fra grunnen av. Moro!
Krever jo endel planlegging når man skal ha en fin og praktisk og aller helst lettstelt hage.
Lykke til med nyhage :-)

fargeglad

04.01.2013 kl.12:02

Herlig! Kos deg:):)

dandilion

04.01.2013 kl.12:03

Takk for det! Kommen nok noen innlegg om det. Har dere noen forslag/tips/råd så vil jeg svært gjerne høre dem :)

Fru Stussli

04.01.2013 kl.12:25

fargeglad: Det skal jeg :-)

Fru Stussli

04.01.2013 kl.12:26

dandilion: Spør hvis det er noe, så skal jeg svare så godt kan :-)

Skriv en ny kommentar

hits