Forkultivering av kjøkkenhageplantene

I dag skal jeg plante flere av grønnsakene til årest kjøkkenhage.
Når jeg går inn i drivhuset mitt, setter på litt musikk og stikker hendene ned i fuktig og varm jord blir jeg lykkelig. Hr Stussli invisterte i drivhus til oss i fjor, så dette er min første hele sesong som drivhuseier og jeg koser meg med det! Heldige meg!!!Bildet er fra Stusslidrivhuset i fjor.Rosenkål er godt og en kul plante. Gleder meg til å høste disse. I dag skal jeg så dem.Blomkål har jeg aldri prøvd før så det blir moro (eller kanskje fiasko, tiden vil vise)Koriander er vi superglad i, så det må vi ha i Stusslihagen. Denne ble sådd for noen uker siden og er blitt riktig fin allerede.Squash var så morsom i fjor (selv om ungene ble kjempelei av å spise den) Denne kom så mye av, at vi holdt både naboer og venner med denne flott grønnsaken.Grønnkål er ny i Stusslihagen i år. Blir spennende. Skal være supersunt  og godt. Gledes!!

I tillegg til disse skal jeg så sukkererter (de sår jeg direkte), brekkbønner, spinat, gresskar (er alt i jorden), ruccola og nå kjenner jeg at jeg må på gartneriet i dag og se på flere planter, kjenner lukten og hente enda mere inspirasjon :-)

Har dere startet kjøkkenhageplanlegging og planting nå?
Hva dyrker dere selv?

Ha en strålende dag!

Bente OStikkord:

27 kommentarer

hobbyting

11.04.2013 kl.09:28

Fantastisk med drivhus, pleier å ha tomat og agurk og jeg har også prøvd paprika. nå prøver jeg hvitløk og tenker å prøve vårløk også + blomster i overflod. Skulle hatt større hus... Lykke til!

Fru Stussli

11.04.2013 kl.09:40

hobbyting: Gikk det greit med tomat og agurk sammen i drivhuset. Mente å ha hørt at det var dumt..
Vårløk hadde jeg for to år siden, men de ble ikke så store som jeg hadde håper.. Hvitløk har jeg aldri prøvet. Blir spennende å se!
Ja, større hus hadde vært bra. Jeg kjøpte et lite et men så jo allerede i fjor at det ble litt i minste laget.. Så her er det i vinduskarmer også :-D

Stine Olaug Eiken

11.04.2013 kl.09:45

elsker grønnsaker Er så godt

Jane's Life

11.04.2013 kl.09:58

Har ikke noe drivhus men skulle gjerne hatt :) Men meg og jentungen har for første gang plantet litt. Jeg har jo ikke peiling på planting i det hele tatt :( men morro å prøve. Men på søndag plantet vi agurker og tomater i ett lite minidrivhus inne, da var det strålende vær så vi plantet likså godt noen blomster ute som i går hadde begynt å spire. Men i dag, i dag da snør det :( Men kanskje du har noen tips til oss, for agurkene har begynt å spire. Burde jeg ta de over i en potte inne og så plante de ut senere? og når tror du det er trygt å sette de ut?

frodith

11.04.2013 kl.09:59

Jeg har ikke så mye som en liten boks med planter en gang, i blokkleiligheten vår :-D Har knapt blomster... dvs har to orkideer :-D Men det ser veldig deilig ut det du har planlagt å ha.. nam,nam..deilige salater kan det bli av dette :-)

Hanne

11.04.2013 kl.10:11

Hallo. Får bare så lyst på å sette i gang når jeg ser og leser her, men nei, nå Spania.. Kanskje jeg skal så noe blomstererter når jeg kommer hjem, det er den fineste sommerblomsten.

. Jeg får ta det som det kommer..ha en fin gartnerdag..

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:22

Stine Olaug Eiken: Enig og enda bedre når det kommer fra egen hage og gjerne rett fra planten :-)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:26

Jane's Life: Så moro! Jeg har ikke hatt agurk før i drivhuset, men tenkte jeg skulle ha det i år. Det jeg har lest og hørt er at agurk liker ikke trekk og kaldt så det er nok alt for tidlig å plante dem ut.
Det jeg vet om frø og planting er at når de spirer må de stå veldig lyst og litt kaldere. Før jeg fikk drivhuset satte jeg dem opp på gjesterommet der det ikke er varme på og i vinduskarmen. Blir det for varmt og mørk blir planten lang og tynn og knekker eller visner..
Så jeg tror du skal plante dem i potte inne og sette dem i vinduet på et kaldt rom til det blir varmere og mer stabilt vær ute.
Lykke til!

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:27

frodith: Gleder meg til å plukke inn og lage mat ut fra hva som er modent. Åh det er sommer det!!!!

frodith

11.04.2013 kl.10:29

Ja, og tomater som er så godt!! Tenk, jeg likte ikke det før.. :-D Elsker det nå :-) I dag minner det derimot lite om sommer her... snør bittelitt utenfor ser jeg..

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:30

Hanne: Enig, blomstererter er vakre! Jeg har sådd mange i drivhuset nå og så legger jeg erter nedi sammen med den ferdigspira planten når jeg planter ut. Dermed kommer det etter og blir en stor og krafig liten busk :-) Skal ha slike langs det hvite gjerdet i år også. Nydelig!

Når jeg tenker meg om hadde jeg foretrukket litt spanina fremfor drivhusvarme akkurat nå :-D

Du får ha en strålende filledag :-)))

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:32

frodith: Tomatplanter kan du jo ha i vinduskarmen :-) Blir ikke bedre en selvdyrket tomater <3
Tomatplanter holder unna fluer på kjøkkenet også.

Snø liker jeg IKKE i april!!!!

frodith

11.04.2013 kl.10:39

MEn de trenger vel VANN de plantene?? :-D Jeg holder jo på å drepe selv orkideene mine.. :-o Er ikke flink med sånne husting jeg, som blomster, baking og vasking, ha-ha... Skulle hatt hushjelp tror jeg ;-)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:47

frodith: Egen hushjelp til tomatplanter :-)))

frodith

11.04.2013 kl.10:49

Ja, det hørtes kanskje litt voldsomt ut :-DDDD Egen hushjelp til tomatplantene.. jeg LER HØYT her :-D Ne, hun skulle gjort litt andre ting også da... ha-ha... vasket bittelitt og kanskje bakt noen kaker til meg ;-)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.10:50

frodith: Høres perfekt ut!! Mulig jeg kan skaffe en her som gjør husarbeidet mens jeg hekler og vanner plantene :-D

dandilion

11.04.2013 kl.11:09

I år har jeg ikke sådd noe inne, men satser på å få sådd litt direkte når sommeren kommer. Visste ikke helt når flyttinga ble, så derfor valgte jeg å ikke så i år. Jeg fikk meg drivhusskap i fjor, så det blir med på flyttelasset. Neste år skal jeg så og gleder meg til det. Får liksom en liten tjuvstart på våren da :) Jeg har lyst på store blomsterkasser ved terrassen der jeg vil ha både blomster, kanskje noen små busker og kjøkkenhage. Vi får se om de blir bygget i år eller om vi venter til neste år. I år må huset males og hagen formes. Det er kjekt å så og se det vokse. I fjor fikk jeg store, fine planter, men liten avling. Tomatplantene kom det tomater på, men de ble ikke røde. Litt lite sol kanskje. Satser på bedre lykke neste år :) Kos deg i drivhuset! :)

Jane's Life

11.04.2013 kl.11:18

Tusen takk for svar :) skal bli artig å se :)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.12:37

dandilion: Hei på deg
Sånn var det her når vi flyttet og pusset opp oxo. Jeg hadde et sånt drivhusskap ute på verandaen og dyrket tomatene mine inne det og de ble modne så det er en ide :-)
Har kjøpt to tomatplanter i dag og chilli :-) Kjøper ferdigplanter fordi hvis jeg sår får jeg jo alt for mange og jeg har ikke behov (eller plass) for mer enn to.
Moro å forme hage. Her er vi i gang med tegningene til en ny del til kjøkkenhagen. Er liksom det jeg synes er mest moro :-)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.12:42

Jane's Life: Lykke til :-D

Engla

11.04.2013 kl.13:43

Wow, blir jo inspirert selv av å lese og se disse bildene jo!

Lykke til og kos deg!

Jeg for min del sådde karse til påske og det får holde for en liten stund ihvertfall :)

Har forresten kjøpt meg spireboks, så det kan jo hende jeg prøver ut den.

Ønsker deg en superduper dag videre!

Klem fra Engla

Ps. Jeg har kjøpt meg heklenål i dag, hihi

Fru Stussli

11.04.2013 kl.13:58

Engla: Spireboks er stas!! Er så moro når det vokser og blir til noe spiselig :-)))
Lykke til med filleryeheklingen. Er supermoro!

Grete

11.04.2013 kl.14:50

Ja nå har jo jeg flyttet fra mitt store drivhus :( kommer nok ikke drivhus her til sarten på årets sesong, men frøene er sjølsagt i jorda :) bare tomater, agurk og litt urter i år tenker jeg ! På Brandval hadde jeg stor kjøkkenhage med drivhusplanter, salat, mais, poteter, løk, gulrot, brokkoli, blomster osv osv osv men nå altså i litt mindre dimensjoner :)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.14:58

Grete: Her må kjøkkenhagen bygges ut i år. Blir jo flere sorter man ønsker seg og så blir kommer det noe nytt og så leser jeg en blogg og visp så er det nesten et lite gårdbruk midt i stusslivegen :-)))
Mais har jeg aldri prøvd! Var de lett å få til?

fruensvilje

11.04.2013 kl.16:47

forkultiverer du alle disse grønnsakene inne i drivhuset ?jeg ønsker meg drivhus jeg også ,om det blir i år gjennstår å se:)nå bruker jeg hobbyrommet mitt.Jeg har paprika og tomater i jorden ja også persille og i går sådde jeg noe grønnkål frø,når telen går av vil jeg forsøke noen grønnkål direkte i jorden også og jeg skal ha sukkererter.Så får jeg se hvordan det går vi har desverre masse hjort her og skal dei gjerdes ute må gjerde være 2 meter høgt

Grete

11.04.2013 kl.19:33

Mais var veldig lett å få til ! jeg bygde opp bedet på sidene med gamle vindusruter og kledde endene og "taket" med plast, dette fjernet jeg da maisen rakk opp til "taket". Fikk flere kolber på hver plante :)

Fru Stussli

11.04.2013 kl.19:53

Grete: Så kult!!! Det hadde vært noe å hatt i hagen :-))))

Skriv en ny kommentar

hits