Hjemmebakt brød med rabarbrasyltetøy

Når Fru Stussli baker, gjør hun som mammaen sin. En dæsj sånn og litt sånn og ca sånn. Så da hun i dag skulle skrive ned oppskriften måtte Fruen frem med målebeger, skjeer og ting.



Snilleste naboen kom innom i går kveld med et glass deilig hjemmelaget rabarbrasyltetøy og da sier det seg selv at Stusslifruen måtte bake brød i dag.


Her er dagens  2 Stusslibrød.

1 haug hvetemel (8 dl)
1 haug fin rug (8 dl)
1/2 haug lettkokte havregryn (5 dl)
1 skål med blanding av diverse frø(6 dl) . I dag hadde jeg solsikkekjerner, linfør og sesamfrø (2 dl av hver)
1 pk tørrgjær
litt salt (1,5 ts)
1 dæsj rapsolje (2 ss)
1 liten dæsj honning (1 ss) her kan vi bruke sukker hvis vi liker det bedre.
Lunkent vann til det er passe klissete (1,2 L)



Rør alt godt sammen. Fru Stussli setter maskinen på 5-6 minutter og vasker opp alle målebegerne så lenge.
Hun lar deigen heve til den er stor nok. (ca 1 time)



Så heller hun deigen over i to smørte brødformer. Stekes på 200 grader til de ser ferdige ut (45 minutter), nederst i ovnen.
Avkjøles på rist.



Disse ble kjempegode!

Baker dere med målebeger eller på slump som Stusslifruen?

Fru Stussli

Stikkord:

32 kommentarer

ladyaugust

13.06.2013 kl.16:22

Nam de brødene så gode ut :D Du..smører du formene med margarin eller olje eller noe annet, mine brød pleier ditte fast skjønner du. Rabarbrasyltetøy pleide alltid mormor å lage, jeg elsker hjemmelagd syltetøy men ikke rabarbra og heller ikke multer eller bringebær men resten jepp nomminom :D Ha en fin dag du kreative sjel <3

Fru Stussli

13.06.2013 kl.16:27

ladyaugust: Hei på deg
Jeg smører med margarin og så strør jeg med mel før jeg har deigen oppi :-) Det pleier å funke fint. Bare olje eller bare margarin har jeg dårlig erfaring med..
En finfin dag til deg også <3

ladyaugust

13.06.2013 kl.16:29

tusen takk, da prøver jeg det neste gang <3

Fru Stussli

13.06.2013 kl.16:31

ladyaugust: Lykke til :-)

Hanne

13.06.2013 kl.16:40

Dæsken fer ei husmor du e))

Når jeg så du hadde laga rabarbrasyltetøy, sente jeg Gubbelure ut etter rabarbra, så nå skal jeg koke, men er ingen husmor så nå er jeg spent :))

Tror det blir bra med mye sukker på :))

Grete

13.06.2013 kl.16:42

Her slumpes det over en lav sko hihi såg godt ut det hadde bakt da :))

Fru Stussli

13.06.2013 kl.16:43

Hanne: :-) Bruk litt vaniljestang eller vaniljesukker i. Det gjør susen har jeg hørt ;-)

Fru Stussli

13.06.2013 kl.16:44

Grete: :-) Gleder meg til kveldsmat, men først er det en tur på trening :-)

Hanne

13.06.2013 kl.16:55

Takk for tipset, det trengs... :))

Fru Stussli

13.06.2013 kl.16:57

Hanne: Gleder meg til å høre hvor godt det ble. For godt blir det garantert!

ewymarie

13.06.2013 kl.17:07

Det så jammen fristende ut! :)

fruensvilje

13.06.2013 kl.17:09

he he så hærlig da :))det går bare på slump her i huset

frodith

13.06.2013 kl.17:40

Jeg blir litt misunnelig på dere som har noen husmorgener... :-D Får SÅ lyst på hjemmerbakt brød, og rabarbrasyltetøy!! Det er så barndommen at jeg blir helt bitteliten nesten. :-) Lukter hjemmebakt helt hit. Og kjenner den litt syrlige rabarbrasmaken kile i munnen <3 Men jeg kan verken bake eller lage syltetøy.. Vel, jeg liker vel ikke så godt å drive med det... liker mest å spise det, he-he :-D Ha en fin ettermiddag Bente :-) Stor klem <3

Flaggermusvinger

13.06.2013 kl.18:05

Å det så herlig ut! Rabarbra og hjemmebakt brød, namm...

Jeg slumper nesten alltid. :-)

Fru Stussli

13.06.2013 kl.20:30

Flaggermusvinger: Det var kjempegodt. Nå må jeg vurdere å lage mere rabarbrasyltetøy. Lurer på om det kan fryses?

Fru Stussli

13.06.2013 kl.20:34

frodith: Det var akkurat så godt som jeg husket det! Sender cyberhjemmebaks med cyberrabarbrasyltetøy rett inn i frodtihstua :-D
Klemme-nesten-flat

Fru Stussli

13.06.2013 kl.20:35

fruensvilje: Slump har fungert for meg også, var slett ikke lett å skulle måle opp i dag :-D og så ble det jo mere oppvask :-D

Fru Stussli

13.06.2013 kl.20:36

ewymarie: Det var supergodt <3 Skikkelig nostaligi :-D

keowyn

13.06.2013 kl.20:37

De så da fortrefferlige ut! :D

Fru Stussli

13.06.2013 kl.20:43

keowyn: Det var veldig godt. Like godt som jeg husker det fra barndommen :-)

Lisbeth Pedersen

13.06.2013 kl.20:48

Hihi :) ja hos meg også går det nok mest på slump og ca mål. Spørs litt hva jeg skal lage.

Det brødet så jo bare helt herlig ut, kanskje jeg skulle prøve det en dag. Har ikke bakt brød siden ungdomstiden, men....hm..det er vel ikke lenge siden det :)

Ha en fin kveld

Fru Stussli

13.06.2013 kl.20:53

Lisbeth Pedersen: Det er så stas med så masse frø i brød synes jeg. Tar det jeg har i huset, men er også godt med valnøtter oppi :-)
Nei, du er jo ungdom enda, så det er ikke lenge siden. Moro å bake og så lukter det så godt i huset :-)
En finfin kveld til deg også

http://Villavillere.blogg.no

13.06.2013 kl.20:57

Juhuu, så deilig og sommerlig! Jeg går og sirkler inn rabarbraen i grønnsaksbedet selv, men den er ikke helt klar for syltetøyskåla ennå!

Kos dere med sommersmaken.

Villerinden

Flaggermusvinger

13.06.2013 kl.21:01

Ja, jeg vet jammen ikke, om de kan fryses. Jeg har bare en ussel rabarbra med fire stilker, så noe frysebehov har jeg dessverre ikke. ;)

Fru Stussli

13.06.2013 kl.21:09

Flaggermusvinger: Da får jeg spørre proffen (mamma) :-D

Fru Stussli

13.06.2013 kl.21:10

http://Villavillere.blogg.no: Jeg skal ta inn siste rest av rabarbraen snart nå. Noe skal fryses og så tar jeg det opp når jordbæra er moden. De to sammen blir så god saft :-)

frodith

13.06.2013 kl.21:16

Gnafs-gnafs :-D *smule* Tusen takk ;-)

Fru Stussli

13.06.2013 kl.21:27

frodith: :-D

fruensvilje

13.06.2013 kl.21:40

ser du har spørsmål om nedfrysing av rabarbra sylte,det går helt fint og du kan kutte stilkene i biter og fryse dem rå også.

Selv koker jeg syllte etter oppskrift på certoflasken har så sylta i varme glass og skrur på lokket,så snur jeg glasset på hode renner sylta ikke ut er det hermetisk lukket og jeg lar det forbli stående på hode :)da holder sylta seg like fin i minst 2 år :))men leker glasset må du ha sylta tilbake i gryta ,skylle glasset og prøve igjen :))jeg bruker alle slags glass som samler seg i løpet av året

Fru Stussli

13.06.2013 kl.22:00

fruensvilje: Tusen takk for svar. Jeg pleier å fryse ned rabarbraen rå for å koke saft på den sammen med jordbær når den er moden. Har aldri prøvd med sylte, men nå skal jeg gjøre det. Foretrekker å fryse fordi det er så enkelt og jeg har god fryseplass :-)
Min bestemor og mamma kokte glass som de fylte slik. Jeg kan høre dem le og tull når jeg tenker på det :-) Gode minner!

fruensvilje

14.06.2013 kl.08:53

da synes jeg att du skal prøve å fryse rabarbrasylte i år :))min svigermor fryser all sylta si med gode resultater :)

Fru Stussli

14.06.2013 kl.09:10

fruensvilje: Det skal jeg gjøre. Rabarbrasyltetøy er jo kjempegodt til julens ostebord :-D

Skriv en ny kommentar

hits