Grønnkålsuppe

Fru Stussli sådde grønnkål i vår, uten helt å vite hva hun skulle gjøre med den når den ble klar til høsting. Hun har tuslet rundt i hagen og vært stolt av disse grønne digre plantene. Den siste uken har det vokst frem en liten indre uro.. Grønnkålen begynte å se høsteklar ut. Nå var det bare å kaste seg over Mac-en og sjekke hva som kunne lages av denne pussige, men supersunne kålen.



Løsningen ble suppe. Grønnkålsuppe. Det hørtes sunt ut!

Fant ett par oppskrifter og brukte litt fra hver :-)
Så løp Fruen ut i hagen med paraplyen på slep. Grep fatt i 2 planter og stormet tilbake under tak. Fyttikatta for et regnvær!
De grove stilkene ble skjært bort og selve bladene delt i store biter, stappet i kasserollen med vann og kokt i 10 minutter.
Forventningsfullt løftet Stusslifruen på lokket og dro inn duften av kokt grønnkål. Det luktet i beste fall sunt og grønt :-P

Oppskriften på Stusslifruens Grønnkålsuppe.
2-3 ss smør
2-3 ss hvetemel
1,5 dl vann (gjerne vannet du kokte kålen i)
2 kyllingkraft-terninger
Nykvernet pepper
Muskattnøtt
2 fedd hvitløk
1 dl matfløte

Lag jevning av smøret og melet. Spe med kålvannet med kyllingkraften i.
Kok opp.
Ha i kålen og bruk stavmikseren til å lage en jevn og fin suppe. Kryddre med pepper og muskattnøtt etter smak. Finhakk hvitløk og ha i. La det koke i 10 min.
Hell i fløten og varm det til kokepunktet.
Server med godt brød. Stusslifolket hadde hvitløksbrød i dag.





Hele Stusslifolket var strålende fornøyd med suppa og enige om at dette kan de spise mye av! Åsså er det supersunt og da føles det ekstra bra.

Nå går stafettpinnene videre til Hr Stussli. Det er hans tur til å finne på noe de kan lage av grønnkålen :-D

Fru Stussli

Stikkord:

22 kommentarer

Marit

24.06.2013 kl.22:36

Jaaah! Det så jo sunt ut i det minste .. men ikke så veldig fristende akkurat.

Engla

24.06.2013 kl.22:37

Nam, nam dette fristet meg og er absolutt noe jeg også kunne tenkt meg <3

Fru Stussli

24.06.2013 kl.22:46

Marit: Det var kjempegodt på smak. Både 17 åringen og 8 åringen syntes det var nydelig. Det er ikke alltid like enkelt å like så "grønn" mat.

Fru Stussli

24.06.2013 kl.22:47

Engla: Var mye bedre enn jeg hadde sett for meg da jeg luktet på kokt grønnkål. Begge ungene likte det kjempegodt også. Var ingenting igjen i kjelen. Så det anbefales til både liten og stor :-)

Hanne

24.06.2013 kl.22:50

Å, nå ble jeg sulten.... denne må værekjempegod :))

frodith

24.06.2013 kl.22:58

Det liknet litt på broccoli på utseende :-) Suppe er godt, nesten uansett synes jeg, og med godt brød er det herlig <3

Fru Stussli

24.06.2013 kl.22:59

Hanne: Ja den ble veldig god. Både Emma og Steinar spiste og syntes det var godt. Tom kjele da vi ryddet av bordet er ikke så ofte, men i dag var det ingenting igjen :-D

Fru Stussli

24.06.2013 kl.23:01

frodith: Enig. Jeg er glad i suppe. Denne ble kjempegod og grønnkål er jo supersunt.
Fikk bakt brød i kveld også, men da var det ikke mere suppe igjen :-D Men det var helt greit med kjøpe-hvitløksbrød.

Miriam

24.06.2013 kl.23:08

Synes det såg godt ut eg ;)

Fru Stussli

24.06.2013 kl.23:11

Miriam: Tusen takk :-D

dandilion

24.06.2013 kl.23:22

Mmm... Dette så godt ut. Og så er det jo så kjekt å lage mat med råvarer fra egen hage :)

Fru Stussli

24.06.2013 kl.23:53

dandilion: Ja, det er så stas å bare gå ut i hagen og hente inn ingrediensene :-)

Lisbeth Pedersen

24.06.2013 kl.23:59

Nam nam dette så fristende ut :) og hjemmelaget suppe er kjempegodt.

Og enda bedre må det være når du har laget den med råvarer fra egen hage

Fru Stussli

25.06.2013 kl.00:04

Lisbeth Pedersen: Det er stas å hente råvarer i hagen. Eller å planlegge middagen ut fra hva hagen byr på denne uken. Begge ungene gruer seg til squashen er moden :-D De ble lei i fjor...
Grønnkålsupper var derimot en hit hos alle i Stusslifamilien

passion4lifeandtravel

25.06.2013 kl.06:19

Den så både supersunn og kjempegod ut <3

fruensvilje

25.06.2013 kl.08:23

Jøss så langt det har kommet i din hage da:)Grønnkålen skal høstes blad for blad og ikke hele stilken,den kan overvintre ute,det er bare å skuffe bort snøen og høste som vanlig av bladene :))det sies dei blir bedre av en natt med frost også så hvorfor ikke hive litt i fryseboksen?

Ferske unge blader kan hakkes i salat ellers kan dere også forvelle og smørdampe bladene og servere til feks laks :))håper mine også blir svære :)lykke til og nyt hvert et blad

Fru Stussli

25.06.2013 kl.09:13

passion4lifeandtravel: Tusen takk! Den ble supergod.

Fru Stussli

25.06.2013 kl.09:18

fruensvilje: Takk for fine tips. Jeg viste i grunnen hvordan man høster den, men jeg hadde plantet dem alt for tett. Så dette var både tynning og høstning på en gang :-D
Jeg viste ikke at de ble bedre av frost, men det var et godt tips! Til Laks så jeg det skulle være godt. Det må testes!! På nett stod det også at de er gode stuet. Tenkte vi kunne prøve det også..
Morsomt å lære nye matretter med nye typer mat :-)
Tusen takk for gode råd og tips!! Jeg setter stor pris på det!

25.06.2013 kl.09:36

Så heldig du er som har grønnkål i hagen. Nydelig grønnsak, stappfull av vitaminer. :)

Jeg oppdaget grønnkålen i fjord, men den er ikke så lett å få tak i.

Spennende å se hva mannen velger neste gang ;)

Fru Stussli

25.06.2013 kl.09:57

Anonym: Ja, ikke sant! Vi så også etter den i butikker i fjor uten å finne den. Var veldig villig så det er greit å så selv :-)
Gleder meg til å få servert spennende grånnkålretter av Hr Stussli :-D

I gode og onde dager!

25.06.2013 kl.10:04

Så ikke særlig stusselig ut den suppen der.

Fru Stussli

25.06.2013 kl.10:05

I gode og onde dager!: Tusen takk! Den var rett og slett ganske god, selv om den ser ut som fengselsmat som min datter sa d :-D

Skriv en ny kommentar

hits