Fylt squash på grillen

Stusslifolket er takknemlig for alle squashtips som har strømmet inn. I går kveld prøvde de en oppskrift fra venninne som er skikkelig flink med mat.
Dommen fra Hr Stussli var "aldeles utsøkt" :-) Dette skal Stusslifamilien lage flere ganger og de anbefaler det til dere alle!



Fetafylt squash på grillen (slik gjorde de det)

1 stor rund squash (eller 4 vanlige)
250 g fetaost
2 ss gressløk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje




Kok hele squashen i saltet vann ca 6 min.
Avkjøl den.



Ta ut innmaten som inneholder frøene.

Nå lagde Fru Stussli fyllet.
Smuldret fetaosten. Finhakket gressløken og hvitløken. Rørte dette godt sammen med en ss olivenolje.



Så fordelte hun fyllet i de halve og uthulte squashene.

Pakket dem inn i folie og leverte dem til Hr Stussli ved grillet. Her ble de grillet i 20-30 minutter.



De fikk avkjøle seg litt før Stusslifruen delte dem i tykke skiver og serverte dem med grillet laks, hvitløksbrød og agurk og sukkerertersalat.

I følge oppskriften skal de smake like godt helt kalde dagen etter steking. Det finner de ut senere i dag...

Tusen takk for oppskriften Trude <3

Ha en strålende søndag!!

Fru Stussli







Stikkord:

16 kommentarer

fruensvilje

21.07.2013 kl.09:01

dette såg lekkert ut ja,veldig greit å få tips på hvordan en kan bruke av egen avling som er rikelig i mengde

frodith

21.07.2013 kl.09:13

Fylte squash høres veldig godt ut :-) Jeg har hørt også at det er godt med kjøttdeig, løk etc inni, og litt revet ost oppå :-) Litt mer pzza-varianten :-) Den med feta-ost MÅ jo være god! Smeltet fetaost er GODT.. sånn halvsmeltet :-) Mmmm, nam nam.. Kose deg med fin ny soldag, og mer triksing og eksperimentering med squashen :-) Klemklemklem <3

Fru Stussli

21.07.2013 kl.09:18

frodith: Vi prøvde med kjøtt og sånt i fjor og det var kjempegodt og et helt måltid for seg selv :-) Dette ble mer tilbehør, men supergodt og skikkelig middelhavssmak <3 I dag vurderer jeg et tips fra en annen venninne som var med urtesmør og på grillen :-D
Klemklem

Fru Stussli

21.07.2013 kl.09:20

fruensvilje: Vi fikk inn mange fine tips. Dette var kjempegodt. Squash er jo så saftig og samtidig så lett å tilsette smaker. I dag tror jeg vi skal prøve en ny variant vi fikk tips om. Gul squash med urtesmør på grillen :-D

farmorshage

21.07.2013 kl.10:28

takk for grill tips:) Squash er jo så godt til steking eller grilling eller bare rett og slett ha på brødskiva med krydder på ::)

ewymarie

21.07.2013 kl.10:32

Perfekt tilbehør. Vi er lade å bruke det til biff :)

Ha en fin søndag :)

Fru Stussli

21.07.2013 kl.10:35

ewymarie: Er kjempegodt som tilbehør til biff. Hos oss var den mest brukt i wok, men nå har vi så masse fine tips å teste :-D
En finfin søndag til deg også

Fru Stussli

21.07.2013 kl.10:36

farmorshage: Det er sant! Den er veldig saftig og lett å smaksette :-)
For tiden er det nesten squash til alt ;-)

21.07.2013 kl.11:47

dette så godt ut.

får teste ut dette en gang når jeg skal grille :)

og lettvint :)

Fru Stussli

21.07.2013 kl.12:27

Anonym: Jepp :-) Anbefales :-))

Engla

21.07.2013 kl.13:12

Det så utrolig fristende ut :)

Takk for tipset!

Her grillet vi tomater i går og det var også kjempegodt :)

Ønsker deg en herlig sommerdag!

Klem fra Engla.

mette

21.07.2013 kl.17:57

Smart, dyrke selv squash så her er det mange gode tips. Skal prøve meg på den syltaoppskrifta også

Fru Stussli

21.07.2013 kl.18:04

Engla: Grilla tomater er kjempegodt! Gleder meg til vi klarer å produserer så mange tomater at noen rekker frem til kjøkkenet før de blir spist....
I dag skal vi grille squash med urtesmør :-)
En nydelig sommerkveld til deg fineste Engla <3
klemklem

Fru Stussli

21.07.2013 kl.18:05

mette: Så moro! Squash er en utrolig takknemlig plante å dyrke. Gleder meg til å smake syltasquashen :-)

Miriam

21.07.2013 kl.22:45

Dette skal eg teste :)

Fru Stussli

21.07.2013 kl.22:48

Miriam: Gjør det! Det var virkelig godt :-) Nesten enda bedre da ble kald.

Skriv en ny kommentar

hits