Stusslijentene lager regnbue i hagen

I dag har Stusslijentene jobbet i hagen. De har gravd, luket, gødslet, sådd ,plantet og vannet. Nå var det Emmas hage som skulle gjøres klar til sommeren.Først stakk dem innom plantasjen så frøken Stussli kunne få nye hagehansker og plukke ut frøene som skulle i hennes hage.Da all jobben var gjort lagde de regnbue med hageslangen. Er det sånn som de sa da Fruen var liten så finnes det en skatt i hagen her ;-) En blomsterskatt håper jentene.Da var Emmas hage klar. De har dekket med duk slik at det ikke skal bli kaldt for frøene. Lengst bak har frøkna satt solsikkene som har stått i hennes lille drivhus og fremst på hjørne har hun en krukke med hengejordbær. Nå er det bare å vente.... og vanne litt av og til.Måtte ta med et bilde av Frøken Stussli og hagen hennes fra 4 år tilbake. Det var det første året hun hadde hage alene. Måtte det bli like frodig i år.

Hadde du egen hage da du var liten?

Fru StussliDu kan følge Fru Stussli på facebook.

#hage #sandkasse #blomster #gjødsel #frø #planter #jordbær #solsikke #kornblomst #ringblomst #erteblomster #barnashage

15 kommentarer

Min matgale verden

14.05.2014 kl.17:17

Så fint! Og så kjekt med interessert avkom! Jeg hadde eget blomsterbed ja, veldig stas. Når jeg var liten. Men nå er ikke hage så stas lengre, så nå skulle jeg gjerne hatt Stusslijentene på besøk i hagen....Jeg tror nesten den roper: "Hjelp!".... Og skulle det være noe, så er jeg på kjøkkenet og lager noe godt til dere ;)

frodith

14.05.2014 kl.18:08

Jeg elsker den hagen fra 4 år tilbake, og håper dere får en sånn hage igjen, over hele hagen. Den er SÅ nydelig :-) eventyrhagen, drømmehagen <3 Jeg hadde solsikke i et bed, som bare var min, og den hadde jeg fått av naboen :-) Elsket den :-) Så herlig dere har kost dere og laget regnbuer og plantet skatter <3 Stor klem fra frodithen som gjerne ser deg hagen LIVE i sommer ja :-D

karenmarenmette

14.05.2014 kl.20:02

Ser ut som ei kjempe koselig stund. Eg hade jo koselig utestund sjølv igår.. Ikveld var eg heime so seint at blei berre mat og sofa :) ha, ha.. Annankvar dag med prosjekt.. For hoppe meg på igjen i morgon.. Forberede både hus og hage til 17.mai. Mor og far kjem på fredag morgon, so blir vel nok folk til å forberede, bli klare for den store festen. Ha ein fin onsdagskveld no; Lillelørdan!!

Helge

14.05.2014 kl.20:29

En søt sak det der. Husker ikke helt om vi hadde vår egen hage eller en del av potetåkern som jeg om mine 3 søsken delte. Mulig vi delte på noen rader med ymse saker i. Husker hvertfall at bestefar delte ut solbærbusker til oss barnebarna. I sin tid planta han også solbærbusker rundt hytta vår. Har dere et lite drivhus ved siden av? Dere må ha nokså stor tomt for alt slikt tar plass. Ellers er det beste jeg vet med hagearbeid plenklipping.

Fru Stussli

14.05.2014 kl.20:40

Min matgale verden: Kjempemoro at hun også liker hage og vil bruke den gamle sandkassa si til å plante i. Du skulle jo hatt en kjøkkenhage med morsomme ting å bruke i matlaging ;-) Jeg og Emma tar på oss jobben hvis vi kommer en gang :-D Sjokolademousse er en favoritt.....

Fru Stussli

14.05.2014 kl.20:45

frodith: Emmas hage er garantert det mest frodige i hele Stusslivegen 3 :-D Der lever blomstene etter regelen: måtte den sterkeste vinne. Det er frø nok til å dekke et lite småbruk oppi den kassen :-D
Solsikker er jo vår store favoritt og de planter vi der det er mulig å plante dem :-D Korte og lange om hverandre :-D
I sommer kan du komme å drikke kaffe i hagen her vettu. Så kan vi hekle litt mens vi sitter der og koser oss :-D
Stooor klem

Fru Stussli

14.05.2014 kl.20:47

karenmarenmette: Hagearbeid er terapi og når hode er fullt av eksamen og praksis og svømming og babyer og småbarn osv. Da er det deilig å komme seg ut i hagen og stikke hendene i varm jord.
Så koselig med besøk til 17.mai. Da er det fint å ha pynta litt :-)
Kos deg masse!

Fru Stussli

14.05.2014 kl.20:49

Helge: Herlig at dere fikk en del av åkeren og egne solbærbusker :-) Jeg har et bittelite drivhus her som det bare er plass til meg og plantene i. Det er så herlig! Mitt eget sted :-) Der har jeg en liten radio når jeg planter og potter og sår.
Plenklipping synes jeg er greit i mai, men etter det er det bare kjedelig. Da må jeg ha musikk på ørene for å underholde meg selv mens jeg klipper :-D
Ha en finfin onsdagskveld

frodith

14.05.2014 kl.21:07

Åå, det høres SÅ koselig ut, det VIL jeg :-) Skal bare få tak i noe laken og dynetrekk, så er jeg på vei oppover med heklekroken min :-D STOOOR klem <3

fruensvilje

14.05.2014 kl.22:11

så nydelig hage frøkna har hatt da :))blir nok superfint i sommer skjønner jeg :)

Hadde nok ikke hage da jeg var liten nei,så jeg koser meg no :)

frustrertfrueihouston

14.05.2014 kl.23:04

Så utrolig koselig hage frøken Stussli hadde for noen år tilbake. Håper den blir enda bedre i år! Og så er det gøy å få bestemme hva som skal vokse der, og ha litt ansvar. Krysser fingrene for at hun får tidenes beste hage, med mange deilige, røde jordbær!

miastorp

14.05.2014 kl.23:16

Så herlig. Emma er så heldig som har et så stort bedd og jeg er sikker på at hun får en like fin om ikke finere hage i år :) jeg hadde ingen hage eller stor interesse for planter når jeg var liten. Men jeg likte å plukke blomster. La plantene gro som gresset bak do ;)

Fru Stussli

15.05.2014 kl.07:33

fruensvilje: Tusen takk! Ja, den gamle sandkassen blir jammen flott når den står full av blomster. Gleder oss til å se hvordan årest blir seende ut. Er forskjellige førpakker hvert år. Det eneste som ALLTID er i Emmas hage er solsikker og kornblomster. Det er favorittene :-)
Jeg vokste opp på gård og jeg hadde ingen interesse av hage. Hadde en solsikke en gang i blandt, men jeg er redd det var mamma som reddet den. Nå derimot elsker jeg hage!

Fru Stussli

15.05.2014 kl.07:35

frustrertfrueihouston: Den er frodig hvert år, men dette året ble ble bilde så kult. Er alltid spennende å se hvem som overlever når hundytter så mye frø oppi :-P Så er det forskjellige frø hvert år da. Det eneste som er hvert år er solsikker og kornblomster. Det er favorittene hennes :-)
Ha en finfin dag!

Fru Stussli

15.05.2014 kl.07:38

miastorp: Tusen takk! Det er sandkassen hennes som hun ikke brukte lengre og ville ha som hage. Nå har hun gjort dette i 4 år og den er alltid superfrodig :-) Masse forskjellige frø hvert år, det eneste som er fast er solsikker og kornblomster :-D
Jeg var som deg da jeg var liten enda jeg vokste opp på gård. Hage var en mammagreie :-)
Takk gode G for at jeg ikke har gress bak do ;-)

Skriv en ny kommentar

hits