Urtebukett

I dag lagde Frøken Stussli urtebuketter til høsten og vinteren. Koriander, dill og bladpersille ble nøye lagt i små buketter og bundtet sammen med hyssing.



Disse urtebukettene er deilig å finne frem når familien skal lage supper og gryter utover.
Frøken Stussli har høstet, skylt og buntet to fulle bokser i dag. Nå ligger de i fryseren, og den dagen Stusslifolket bestemmer seg for å bruke dem har urtene like mye smak som i dag da de ble plukket.
I Frankrike får du kjøpt slike buketter på matbutikkene. Bouquet garni kaller de dem.
Hvilke urter vi pakker oppi er litt etter hva vi har i hagen.



For å lage slike buketter trenger man ikke urtehage. Kjøp urteplanter når det er billig på matbutikken. Klipp og bunt dem sammen til fine buketter og pakk dem u fryseren.
I tillegg til urtebukettene ble det frosset ned finhakket dill og koriander i Stusslivegen i dag.



12 dagers ferie resulterte også i 3,6 kg sukkererter :-O

Har du urtehage?
Hvem er din favoritt urt?

Fru Stussli




Vil du følge Fru Stussli på facebook finner du henne HER

#urter #urtebukett #urtehage #hage #bouquetgarni #sukkererter #dill #koriander #DIY #bladpersille #fryse #frossen #bunter #supper #gryte #vinter #høst










13 kommentarer

frodith

12.07.2014 kl.20:11

Sukkererter er supergodt :-) Kos dere masse med det :- ) Er bare innom en snartur med en klem fra Fredrikstad :-D <3

Helge

12.07.2014 kl.21:14

Dårlig med urtehage her - det der var smart.

Den Lykkelige Amateur

12.07.2014 kl.22:43

Så koselig å ha egne urter i fryseren. Hmmm, kanskje jeg skal prøve meg på det samme neste år, må bli i kasser da, har ikke hage å snakke om. Jeg har gode barndomsminner med å plukke sukkererter i hagen til bestemor:D

fruensvilje

12.07.2014 kl.22:57

så deilig:))ja jeg hadde en men den er brunsvidd no :(et lite uhell da min kjære skulle ta kverken på ugresset rundt grønsakshagen

Ann-Elin

13.07.2014 kl.07:31

God idé! Jeg har tenkt å lage spaghettusaus/salsa i større mengder for lagring. Har lite urter i hagen for øyeblikket, dessverre. Men kanskje det blir litt ramsløkpuré.

Fru Stussli

13.07.2014 kl.10:50

frodith: Sukkererter er kjempegodt, men vi ble nesten litt mett bare av å se 3,6 kg utover benken. Måtte faktisk inn å tømme 10L bøtta mi :-DD
De står på kjølerommet og venter på at jeg skal få fingeren ut og forvelle dem :-P
Har du noen gang spist ripskake? Liker du vaniljekesam eller vaniljesaus?
Håper du koser deg i vakre Fredrikstad!!
Mange klemmer

Fru Stussli

13.07.2014 kl.10:51

Helge: Ja, smart å fryse slike buketter :-) Vi koser oss med alt vi kan dyrke selv og bruke gjennom resten av året. Nå er det ikke lenge til saftesesongen er i gang :-)

Fru Stussli

13.07.2014 kl.10:54

Den Lykkelige Amateur: Urter er jo like greie i kasser. Jeg har koriander i kasser og resten i pallekarmer. Kjempekjekt! Du kan jo også fryse til å lage te hvis du har f.eks mynte ;-D Det er godt på vinteren.
Sukkererter MÅ vi ha hver sommer, det er liksom helt nødvendig. Å knekke av å spise rett fra planten er det beste som er. Ble litt mye på en gang nå da. De står på kjølerommet og avventer hva jeg skal gjøre med dem :-D Blir vel forvelling og frysing tenker jeg.
Ha en finfin sommerdag

Fru Stussli

13.07.2014 kl.10:56

fruensvilje: Huffda :-) Jeg har en del urter i krukker. Kjøpte billig på matbutikken og delte planten i flere små og nå er de store krukkene så fordige og deilig. Disse vi kjøper i butikken dør jo med en gang fordi krukken er for liten. Du rekker enda lage liten urtehage i krukker hvis du har lyst :-D Kan jo bare løfte dem inn i drivhuset når nettene blir kaldere :-D
Ha en finfin sommerdag

Fru Stussli

13.07.2014 kl.10:58

Ann: Kjempelurt og lage opp storeporsjoner til travle dager :-)
Hvis du har lyst på urtehage i en fei, er det bare å kjøpe billige planter på matbutikken (rimi hadde 4 til 40 kr her en dag) og så dele rota og plate ut. De holder lenger og vokser opp igjen når du klipper dem ned. Kjempepraktisk og rimielig urtehage :-D

frodith

13.07.2014 kl.11:12

Kan ikke huske noen ripskake, men det høres veldig godt ut :-) Mamma gjorde jo alt mulig med rips, og bringebær og sobær og ALT da jeg vokste opp, men noen KAKE husker jeg ikke. Er vel mest glad i vaniljesaus tror jeg :-D Slurp :-D <3 Sukkererter er jo godt å spise bare som knask også, men ikke i kg-vis :-D He-he

Fru Stussli

13.07.2014 kl.11:14

frodith: Ripskake er litt sånn engelsk føler jeg. De serverer kake med vaniljesaus på. Deilig!!

fruensvilje

13.07.2014 kl.20:24

har tenkt tanken men det får bli til neste år,svigermor på 81 skal vanne for meg når vi reiser på ferie,og med fullt drivhus har hun vel egentlig nok :))

Nei jeg får bare starte på nytt neste år :))

Skriv en ny kommentar

hits