Ripskake

I Stusslihagen står en diger ripsbusk, den produserer antagelig rips nok for hele gata alene :-D Som en moderne husmor ønsker Fru Stussli å utnytte alt hagen gir, men år etter år må hun gi opp og spørre gode naboer om hjelp.


I dag begynte frua jobben med å utnytte ripsen. Årets første ripsrett ble en kake.
Ripskake er spennende kake som frua lærte å bake da hun fortalte en dame om ripstreet som de ikke klarte å "tømme" rett og slett fordi de ikke drakk så mye ripssaft eller spiste så mye ripsgele. Nå er familien Stussli veldig glad i denne kaken som er laget av gjærbaks og serveres med varm vaniljesaus.



Ripskake
Bunn:
125 gram smeltet smør
1/2 pk tørrgjær
1,5 dl melk
4 eggeplommer
1 ss sukker
6 dl hvetemel

Fyll:
2-3 kopper med rensket fersk rips

Marengs:
4 eggehviter
3 dl sukker

Bunn: Visp sammen alt det våte. Ha i det tørre og bland godt til du får en gul og klissete deig.
Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Dette er skikkelig klissejobb. Bruk hvetemel på fingrene.
Hev deigen i ca 40 min.
Mens deigen hever seg lager vi marengs. Eggehviter og sukker piskes i 20-30 minutter, til røra er stiv og skikkelig seige.
Ha ripsen over den ferdigheva deigen.
Fordel til slutt marengsen forsiktig og jevn på toppen.



Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Avkjøles helt i langpanna før den serveres med varm vaniljesaus.

Surt og søtt. Mykt og sprøtt. Varmt og kaldt.
Nam-nam



Denne kaken egner seg godt til å fryses også.

Har du spist ripskake noen gang?
Hva er det beste du vet som er laget med rips?

Fru Stussli



Vil du følge Fru Stussli på facebook finner du henne HER

#ripskake #rips #saft #gele #kake #sommer #surtogsøtt #myktogsprøtt #varmtogkaldt #nam #bake #margens #modernehusmor #hjemmebakst #gjærbakst

20 kommentarer

miastorp

14.07.2014 kl.21:00

Mmmmmm, den så helt fantastisk ut! Jeg må sette i gang med bærbusker på torpet!!! Vel, det får bli neste års prosjekt men det er jo herlig å ha sine egne bær :)

frodith

14.07.2014 kl.21:06

Den så fantastisk deilig ut Bente :-) Og de ripsene så SÅ friske ut :-) Jeg tror at det deiligste jeg har smakt er denne kaken her på blogg, for ellers er det mest rips-gele på skiva jeg har smakt som liten. Eller rips-saft tror jeg :-) Aldri smakt ripskake på EKTE, men fikk en god følelse av denne kaken ja :-) Kos deg med den du <3 Store kveldsklemmer på vei <3

Cathrine Narum

14.07.2014 kl.21:07

Denne så ganske god ut, ja! :)

Jeg har aldri hørt om ripskake før :p Vi har et par ripsbusker i hagen (både røde og hvite). Vi pleier å gjøre det enkelt og spise rips med vaniljesaus. Herlig! :)

ladyaugust

14.07.2014 kl.21:27

ååååååååååååååå bare gjett om den så gooood ut eller! :DDDD Slikkerundt snuta. Til neste år skal jeg plante rips, for det har jeg ikke..og glemmer jeg det så minn meg gjerne på det :D Da skal det nok bli ripskake her også for da er jeg ferdig med slankekuren :DDDDD Klæmmings <3

fruensvilje

14.07.2014 kl.21:32

takk for flott oppskrift,mulig jeg kopierer den :))no har ikke ripsen rukket å bli moden hos oss ennå men hjelp jeg har 5 busker :))

En deilig dessert er å piske krem og bland det med vaniljekrem,legg så kremen lagvis med rips,krem pikekyss til skåla er fylt :))dette elsker alle barn og voksne

Miriam

14.07.2014 kl.22:00

Nam...den såg veldig god ut :)

Livsrom

14.07.2014 kl.22:47

Kaken ser helt fantastisk ut:)

Jeg har aldri smakt ripskake, men tror det må være nydelig:)

Desverre har jeg ikke rips. Har to relativt små busker, men den ene falt bærene av pga tørke, og den andre har gått til fuglemat....igjen:-/

Kos deg:) Klem fra meg<3

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:09

miastorp: Tusen takk! Jeg synes det er veldig koselig å ha bær i hagen. Vi har solbær, rips, bringebær, jordbær og stikkelsbær :-)

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:11

frodith: Tusen takk snille frodith :-))) Ripsgele er moro når den er nylaget, men så er det plutselig ingen som spiser den og så må jeg kaste. Så jeg lager minimalt med det for tiden :-D Mulig jeg må lage et glass eller to når jeg får gjest i sommer :-D
Mange mange klemmer
PS: Nå skal jeg snike meg på privaten med en dato :-D

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:12

Cathrine Narum: Tusen takk :-) Rips med vaniljesaus er skikkelig sommer :-D

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:13

ladyaugust: Haha jeg skal prøve å minne deg på det. Jeg må jo spise masse kake nå for å finne motivasjon til en mandag i fremtiden :-DDD
Mange mange klemmer <3

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:14

fruensvilje: Åh det hørtes skikkelig digg ut! Lover å teste det ut i sommer!!
Sette dette i litt fine vinglass og vips så er det en lekker dessert <3

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:15

Miriam: Tusen takk snille du <3

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:15

Livsrom: Kaken blir veldig frisk og god, så da passer det godt med vaniljesaus :-D
Mange klemmer

frodith

14.07.2014 kl.23:21

Ååå, gleder meg til dato :-D Og ripsgele :-D Ha-ha <3

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:34

frodith: :-DDD

ladyaugust

14.07.2014 kl.23:44

:D Takk. Det er lurt å spise kakene FØR slankekuren, men de smaker enda bedre midt inni slankekuren haha Nattinatti <3

Fru Stussli

14.07.2014 kl.23:46

ladyaugust: Hahaha
Natta lille Ladyen <3

Helge

15.07.2014 kl.17:58

Husker ikke om jeg har spist ripskake men den er sikkert veldig god. Men eplekake derimot har jeg spist endel av.

Fru Stussli

15.07.2014 kl.20:29

Helge: Eplekake er supergodt :-)

Skriv en ny kommentar

hits