Eiffeltårn og fjell av sjokoladekake

Kreative kaker er moro! Å leke med kake og få det til å ligne på ting. Lage fargerike sjokoladekremer og sukkerpasta. Det er moro det!

I går leverte Fru Stussli en kake som skulle ha temaet Tour de France. For et spennende oppdrag!
Etter å ha tegnet, lett og sett var planen for kaken klar. Eiffeltårn, fjell, veier, gress og sand. Det måtte være sykler, fakler og medaljer.

Å lage Eiffeltårnet var det mest utfordrende. Frua lagde kakebunner og sjokoladekrem. Dette var byggematrialet. Massen ble formen som en kjegle og satt på kjøla. Etterpå ble den formet med en varm kniv, kledd med grå fondant og på nytt satt til kjøling.Så laget frua grå melisglassur og laget mønsteret på tårnet, før den måtte kjøles igjen.

Fjellet ble formet av kakebunn i biter, lagt lagvis med sjokoladekrem mellom og oppå. På toppen la hun hvit melisglassur som snø og så ble kakefakkelen plassert midt i, slik at fjellet kunne sprute ild :-D
Etter ønske fra kunden skulle det være et Tour de France skilt i fjellsiden.Med hvit sukkerpasta, pensel, kakepenn og gul fargepaste ble skiltet tegnet å frihånd.Her ligger merket i fjellsiden.

Medaljen ble veldig enkelt laget. Frua kjøpte en medaljesjokolade, tok av gullpapiret og fjernet trykkskriften. Etterpå sprayet hun den med gullspray og skrev inn ny tekst med grå melisglassur.Nå skulle kaken settes sammen.
Først ble "bakken" formet og dekket med sjokoladeglassur. Eiffeltårnet plassert og festet med 3 grillpinner av tre. Veien av grå sukkerpasta ble lagt før kaken måtte kjøles ned.Når Fru Stussli var kommet så langt, manglet enda sykler. Frua lette i alle tenkelige butikker i byen uten å finne. Til slutt ble kaken reddet av en supersnill gutt i klassen til frøkna. Han lånte oss sine to sykkelfigurer. Tusen takk snille Erik og tusen takk til den snille mammaen hans. Dere er noen engler <3

Da kunne frua gjøre kaken ferdig og levere den i tide til bursdagen.


Tusen takk for et morsomt kakeoppdrag <3
Det har vært morsomt fra begynnelse til mål!!

Brusdagsbarnet og gjestene var veldig fornøyd med kaken og det er jo det viktigste og det morsomste med å bake disse kreative kakene <3

Nå skal frua kose seg med strikketøyet, mens hun venter på at solen skal titte frem :-)
Hva er din plan for lørdagen?

Ha en fortryllende dag!

Fru Stussli

Vil du følge Fru Stussli på facebook, finner du henne HER. På instagram heter hun fru_stussli

#kaker #kreativekaker #tourdefrance #frankrike #france #eiffeltårnet #eiffeltower #sjokoladekake #sjokoladekrem #sjokolade #sjokoladeglassur #cacas #sykler #tourdefrancekake #lekemedmat #fargerikekake #bakeglede #kakeglede #barnebursdag


23 kommentarer

frodith

07.03.2015 kl.13:50

Så fantastisk kake! Helt utrolig at du får til. Det ser ganske moro ut også :-D Tenker de ble glad ja :-) Klemmer fra toget <3

ladyaugust

07.03.2015 kl.14:22

Herlighet for en fantasi og jeg som har såååå lyst på sjokkokake men må en tur i studio skal love at den kaka ikke akkurat gjorde det bedre :D slurpings. Ha en nydelig strikkedag med sjokko såklart <3 godklæmme :)

Sommerfugler i magen

07.03.2015 kl.15:08

Wow, herlighet dette var jo helt vilt! :) I dag skal jeg lage en sjokoladekake til broren min på 8 som skal feires i morgen, blir nok ikke i denne kakebaker-rangen - men jeg gleder meg :D

annebe

07.03.2015 kl.15:39

Kjempefin kake..moro for den som får den..og sikkert gøy å lage også..selv om det var litt jobb :)

Litt "rart" å lage så fine kaker ..også blir de skjært sønder og sammen og spist opp på et lite blunk...da er det greit å ha noen bilder av den :))

Ha en fin lørdag videre :) Klem fra Mjøndalen <3

Lisbeth Pedersen

07.03.2015 kl.15:42

Å herlighet så kreativ og flink du er, utrolig stilig :-) Du er en tusenkunstner :-)

Her blir det innedag, regner jo sidelengs. Men det går bra, for jeg har fått forespørsel om et sy oppdrag der jeg har sagt ja. Eller, sa først nølende at dette har jeg aldri sydd før, men da svarte de fint at det må jo bli første gang for alt. Da er det bare å hive seg i det. Skal sy en ryggsekk, håper jeg klarer det. Så nå går jeg på syrommet og der blir jeg sikkert sittende noen dager :-) Ha en strålende lørdag

Klemmer

natheless

07.03.2015 kl.16:30

Du er da et oppkomme av ideer og kreativitet. Herlig kake. Jeg elsker også å pynte kaker. Ja da, her har det blitt skatteskister, båt, bil og til og med en bro til en togbane! Smørkrem fungerer finfint. Jeg har ikke forsøkt meg så mye med den sukkerpastaen enda, men en dag skal jeg det også. Her ble det bare en enkel eplekake til helga og det er også godt. Ha en finfin dag! :)

Grete/Margarites

07.03.2015 kl.18:01

Wow for en flott sjokoladekake! Du er reine tryllekunstneren hva kreative kaker gjeller! Jeg har laget en helt enkel fransk sjokoladekake i dag, uten noen former for pynt. Men smaken blir god regner jeg med. Jeg var nok litt mer kreativ når ungene var små og hadde bursdag, men langt i fra av sånn klasse som du! Ha en fin strikkekveld :-)

passion4lifeandtravel

07.03.2015 kl.19:23

For en helt fantastisk bursdagskake <3 Elsker sånne temakaker <3 Forstår godt at bursdagsbarnet ble superglad for denne :).

Ha en nydelig lørdagskveld <3

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:12

passion4lifeandtravel: Tusen takk snille du :-D Er moro å leke med kaker :-) Finne løsninger på hvordan man kan lage forskjellige ting. Kreativt og utfordrende :-)
Sove godt<3

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:14

Grete/Margarites: Mmmm fransk sjokoladekake høres deilig ut.
Disse temakakene er morsome og gode, men selv er jeg ikke så glad i sjokoladekrem og foretrekker å spise enklere sjokoladekaker :-)

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:15

natheless: Tusen takk :-) Sukkerpasta er moro å jobbe med, men jeg bruker det kun til pynt. Synes ikke om å dekke kakene med dette, fordi det er veldig søtt. Egner seg etter min mening bedre som pynt vi kan legge til siden :-)
God natt <3

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:16

Lisbeth Pedersen: Tusen takk snilleste du <3
Så kult å sy ryggsekk, jeg håper du deler erfaringer og bilder med oss. Jeg føler meg veldig trygg på at du fikser det :-)
Nattaklem

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:18

annebe: Tusen takk :-) Kjempegøy å lage og den største premien er nå barna blir glade for kaken :-)
Har ingen problemer med at kakene blir spist, men det er stas å ha bilder av dem :-)
Nattaklem

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:18

Sommerfugler i magen: Tusen takk! Er moro å leke med maten :-D
Så snill du er som baker til broren din <3

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:19

ladyaugust: Tusen takk :-) Håper du fikk sjokolade i kveld. Selv har jeg hele magen full og angrer nesten på alt jeg dyttet i meg....
Nattaklemmer

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:20

frodith: Tusen takk snilleste frodith <3 Er jo gøy å leke med maten vettu :-D
Mange nattaklemmer

ingerslilleverden.blogg.no

07.03.2015 kl.22:25

Olalalaaaa- for en flott kake! :D :D

Ha en fortsatt fin lørdagskveld. <3

Sommerfugler i magen

07.03.2015 kl.22:32

Gjør det hvert år for begge to :) Syns det er koselig :)

fruensvilje

07.03.2015 kl.22:45

herlig kake da,dette kan du virkelig :)

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:47

fruensvilje: Tusen takk :-)

Fru Stussli

07.03.2015 kl.22:48

ingerslilleverden.blogg.no: Tusen takk :-D Moro å leke med maten :-P
En riktig god natt til deg :-D

Hobbystua

08.03.2015 kl.16:22

Er bare en ting og si her,,fantastisk flott kake og du er sannelig en flink kakebaker også:-) Skjønner bursdagsbarnet ble henrykt over dette mesterverket:-) Flinke kreative Bente:-)))

Fru Stussli

08.03.2015 kl.16:31

Hobbystua: Tusen takk snille du :-)
Er moro og spennende med slike kakeoppdrag :-D

Skriv en ny kommentar

hits