Tøff kosebukse til lesevake med besøk av forfatteren Heidi Linde.

På torsdag er det lesevake på skolen til frøken Stussli. I den anledning ønsket hun seg en tynn kosebukse som kunne brukes som nattbukse også. Fru Stussli er ikke vond å be :-D

Heidi Linde har gitt ut barnebøkene om Pym Pettersonbøkene, Myggstikk, Sug, Hallomannen og den skjønne Helena, Jug og Gjørmedrømmer.
Hun har gitt også ut en del voksenbøker. Fru Stussli har lest Nu, jävlar og likte den kjempegodt.
Frøken Stussli er akkurat ferdig med en av bøkene om Pym Petterson, så da blir det ekstra stas å møte damen som skrev den.
Har du lest noe av Heidi Linde?
Heidi har vokst opp her på Kongsvinger og vi er veldig stolte av henne :-D Det er utrolig hyggelig og inspirerende at hun tar seg tid til til å besøke 5. trinn.Her er kosebuksa. Stoffet valgte frøkna selv.
Det ble et av de stoffene som var med hjem fra Paris. Det er 100% bomull, så det ble en mykt og lett bukse.Frua brukte et mønster fra Stoff & Stil med skjulte lommer og strikke i livet og beina.

Frøkna gleder seg til lesevaken på skolen og det meste er pakket allerede. Boken hun har valgt å ta med seg er ikke av Heidi Linde, men av Tom Egeland. Katakombens hemmelighet er en av hans ungdomsbøker og for Stusslifrøkna som elsker krim er dette helt topp.
Nå som også kosebuksen klar, kan lesevaken bare begynne :-D

Fru StussliVil du følge Fru Stussli på facebook, finner du henne HER. På instagram heter hun fru_stussli

#stoffogstil #heidilinde #tomegeland #lesevake #kosebukse #mønster #lese #bøker #forfatter #søm #håndarbeid #hjemmelaget #sy #janome


22 kommentarer

Tone Iren

27.05.2015 kl.16:34

Så fin bukse, håper hun får en flott lesevake

Fru Stussli

27.05.2015 kl.17:26

Tone Iren: Tusen takk!
For en flott blogg du har. Jeg skal titte mere i kveld

miastorp

27.05.2015 kl.17:43

Sånne kosebukser kan man lese maaaange bøker i :) jeg som er med i en bokklubb (møtes en gang i mnd) burde jo ha sånne jeg også. Har ikke lest noen av bøkene til Heidi linde men jeg kan jo foreslå det i bokklubben! Håper lesevaka blir helt super i nye bukser :)

fruensvilje

27.05.2015 kl.18:51

å du for en herlige bukse,skikkelig stilig stoff,nesten så jeg kunne brukt det samme hi hi.

Har ikke lest bøker fra den forfatteren,men ønsker frøkna en hyggelig lesevake :)

frodith

27.05.2015 kl.18:59

Så herlig :-) Jeg har vært med på lese-natt selv, som lærer da så klart, og da var det jeg som fortalte spøkelseshistorier på tegnspråk :-) Ikke så mye lesing på barna egentlig, mye god mat, skravling og litt fra oss voksne i fellesskap. Morsom og slitsom natt husker jeg, og kosebukse trenger man :-) Og denne var jo flott da, skjønner godt hun skal KOSE seg veldig i den <3Stor og god klem til deg min venn<3

annebe

27.05.2015 kl.19:06

Det der må vel være sommerens kuleste bukse vel ..:)) Har ikke lest noe av Heidi Linde..men hørt om den voksenboka..kanskje jeg får sjekke ut om den er på lydbok...som jeg må ha :))

Spennende med lesevake tenker jeg, kan ikke huske det var noe sånt da jeg gikk på skolen...men alltid gøy når det var turer eller noe med klassen :)) Ha en fin kveld videre :))

natheless

27.05.2015 kl.19:26

Finfin bukse til en finfin jente. Ønsker henne en god lesevake og deg en fin kveld :)

Trulte H

27.05.2015 kl.19:40

God lesevake til frøkna.

Det er jo et veldig bra tiltak da, viktig å få ungdom til å lese bøker. Ekstra morsomt når forfatteren er fra Vinger for de som skal på vaka.

Buksa ble tøff. Og friske farger, frøkna har god smak.

Ser du sydde etter "stoff og stil" mønster, har du fått kjøpt det på Vinger?

margarites

27.05.2015 kl.21:01

Det er viktige å være komfortabel når man skal sitte lenge å lese, så hva er vel bedre enn en herlig og tøff kosebukse? Jeg har ikke lest noe av, eller hørt om denne forfatteren. Men det sier nok mer om meg enn om forfatteren. Jeg leser ikke så mye, blir mer håndarbeid - men i ferier kommer bøkene frem. Men jeg liker ikke blodig krim! Spenning er greit - men det må ikke være ekkelt! Håper 5 klassen får en fin lesevake :-)

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:28

miastorp: Tusen takk! Ja Emma er enig, man trenger en skikkelig kosebukse for å gå på lesevake :-D
Så moro med bokklubb. Sånn burde det jo være her også...

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:30

fruensvilje: Tusen takk! Det er sikkert å få tak i her i landet også :-D og buksa var superenkel å sy :-D

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:36

frodith: Lesevake er en tradisjon som har vært på skolen siden min sønn gikk i 5.klasse i alle fall. Husker det som veldig hyggelig for barna. Emma er ikke den som er superglad i å sove borte, men hun gleder seg til kvelden.
Jeg skal inn til Oslobyen i morgen på kurs :-)
Mange klemmer

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:38

annebe: Tusen takk :-D
Her har de i allefall hatt lesevake for 5.klasse de siste åtte årene, for min sønn er åtte år eldre enn søstra og de hadde også en slik natt :-D Er spennende å sove på skolen :-)
Nattaklem

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:38

natheless: Tusen takk :-) jeg skal hilse henne i morgen.

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:40

Trulte H: Tusen takk!
Jeg synes stoff&Stil-mønsterne er veldig enkle å følge. Får ikke kjøpt dem på vinger men jeg bestiller dem på nett. Kjapp leveringstid ;-)

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:47

margarites: Jeg er som deg. Leser masse i ferien og i hverdagen blir det mere strikking og hekling og søm :-)
Nattaklem

Trulte H

27.05.2015 kl.22:47

tusen takk for svaret. Jeg liker bare de stoff&stil mønstrene jeg. Før når jeg sydde mye så brukte jeg et par ganger Burda (tror jeg de hette) men likte dem ikke. Jeg har ikke noe på trappene nå, men får bestille på nettet når jeg trenger da. Hadde bare håpet at det var noe slikt i Vinger. :)

Fru Stussli

27.05.2015 kl.22:51

Trulte H: Her på vinger er det bare garnstua som jeg vet om som selger mønster til søm, men de har veldig dårlig utvalg og så er det Burda. Har du prøvd oppskriftene fra bladet Håndarbeid søm? De synes jeg også kan være skikkelig fine :-) De bladene selges i kiosken på Kongssenteret her.

Trulte H

27.05.2015 kl.22:54

Nei har ikke testet det Er egentlig veldig sjelden jeg syr nå for tiden, men før sydde jeg alt mulig. Men kunne tenke meg å si noe ala en bunad eller festdrakt til bestemortulla. Kjøpte mønster i Sverige Charlottenberg sist, men bare Burda der også.

Fant ikke garnstua når jeg var Vinger men var nok på feil side. Handlet hos tante-marie, men tenkte ikke på å spørre om de hadde mønster. De hadde stoffer.

Fru Stussli

27.05.2015 kl.23:01

Trulte H: Garnstua ligger rett på andre siden av veien for jernbanen. Ved siden av restauranten :-) Har ikke sett mønster hos Tante Marie.
Du får si i fra hvis du har lyst til at å ta en kaffe sammen en gang du er i byen. Jeg bor rett utenfor øvrebyen og kommer ruslende ned i byen på 10 minutter :-)

Trulte H

27.05.2015 kl.23:08

Er andre gang vi var i Vinger sist uke, så ikke ofte vi er der. Men hvis vi skal dit i løpet av sommeren og ikke har privat sjåfør så skal jeg si i fra. (sønnen har aldri tid til kaffe eller sånt hvis han kjører oss. :).

Fru Stussli

27.05.2015 kl.23:10

Trulte H: :-) Så greit med egen sjåfør :-DD

Skriv en ny kommentar

hits