Skolekjøkken før og nå

I år skal Stusslifrøkna ha skolekjøkken og da trengs det forkle.
Frua fant frem de gamle skolekjøkkenklærne sine og lot Frøken Stussli teste dem.Stusslifrua kunne tatt seg tid til å stryke forkle før hun tok bilde....

Dette falt ikke helt i smak, så da fant Stusslijentene frem symaskinen og stoff.Nå har frøkna forkle med dødninghoder og småblomster. Selvvalgt er best :-DDet nye utstyret måtte testes, selvfølgelig.Hr og Fru Stussli fikk servert fiskekaker og wokgrønnsaker. Mmmmm, kjempegodt!
Nå gleder de seg minst like mye som frøkna til hun skal lære masse på skolekjøkkenet og øve hjemme :-)

Hvordan ser ditt forkle ut?
Husker du hvordan det var å ha mat og helse/skolekjøkken?

Fru Stussli
Vil du følge Fru Stussli på facebook, finner du henne HER. På instagram heter hun fru_stussli

#skolekjøkken #forkle #sy #søm #middag
20 kommentarer

frodith

07.09.2015 kl.18:24

Husker jeg synes det var veldig moro å begynne med mat og helse :-) Jeg har ikke forkle, styrer på uten... Det ble veldig tøft det hun har nå da :-) Heldiggrisen, de andre blir misunnelige tenker jeg :-) Klemmer til deg min venn. Håper du har hodet OVER vann...;-)

fruensvilje

07.09.2015 kl.18:29

åja jeg husker meget godt hvordan det var å ha skolekjøkken,tror ikke det er helt slik i dag :) hmmmm vi sydde egne førkle på skolen,mon tro om eg har mitt eller om barnebarnet mitt reiste med det :) tror eg skal lete hi hi

idacosta

07.09.2015 kl.18:53

Så koselig! :)

Min matgale verden

07.09.2015 kl.18:55

Fiiiin frøken:) Håper skolekjøkkenet blir like bra som forkle, har hørt ymse om skolekjøkken på enkelte skoler, grøsser! Men så hører man vel helst om skrekkhistoriene med dårlig råd og hveteboller og da. Blir sikkert både lærerikt og godt! Jeg husker ikke så mye, men jeg likte det da, så godt at jeg tok husstell-linje etter ungdomsskolen :)

Hanne Beate

07.09.2015 kl.19:17

Jeg husker ikke hva slags forkle jeg hadde i heimkunnskap, men da jeg gikk på husstell-linjen etter ungdomsskolen, skulle alle ha like forklær. Vi hadde hvite ermeforklær med rødrutete forkle over, hvite luer og hvite helsesandaler, - jeg har det fortsatt i klesskapet. Nå bruker jeg sjelden forkle, kanskje bortsett fra under julebaksten.

margarites

07.09.2015 kl.21:33

Så fint forkle frøkna fikk! Jeg husker ikk ehvordan mitt forkle så ut når jeg gikk i 6.klasse, men nå har jeg et mørkeblått med navnet mitt på, og et rutete med hjertelomme som min yngste datter har sydd til meg. Jeg bruker helst forkle når jeg baker, men burde nok brukt det litt oftere. Skolekjøkken var gøy, og jeg har fortsatt noen oppskrifter derfra som er i bruk.

Jeg fikk lyst å sy meg et nytt forkle nå når jeg så dette som du har sydd. Det bør jeg kunne klare. Jeg kjøpte jo ny symaskinen i fjor høst, men har ikke sydd annet enn å legge opp to gardinlengder.... Men en dag skal jeg kjøpe meg stoff og sy litt, kanskje noe julestoff?

Lisbeth Pedersen

07.09.2015 kl.22:01

Så stilig det øverste bilde var, litt sånn "gammeldags" Flinke hun som har både sydd forkle og lager middag. Håper hun trives med skolekjøkkenet, mat er gøy :-)

Husker ikke forkle mitt fra barneskolen. Trivdes å lage mat, men likte ikke kjøkkenet på skolen.

gretashobby

08.09.2015 kl.09:13

Syns nok det dere lagde var det tøffeste ja. Stilig var det. Så det er kalrt det måtte testest.

Å ja det hugser eg godt korleis det var. Skole kjøkkenet låg vegg i vegg med håndarbeidssalen. OG det var dei to faga eg likte best. Uteom matte da. Hehe.

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:19

frodith: Mat og helsa var moro og skummelt husker jeg. Vi måtte jo smake på alt vi lagde og det var ofte skumle nye ting. De beste gangene var når det var baking eller pizza :-D
Jeg har nesa over vann nå og i neste uke braker det løs med kurs så da håper jeg det blir mindre kontorarbeid ;-)
Mange klemmer

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:24

fruensvilje: Så moro å sy egne forkle på skolen. Jeg tror ikke de lærer å sy på maskin før de kommer på ungdomsskolen nå :-) Da mener jeg å huske at min sønn måtte sy seg veske.
Håper vi får se forkleet ditt hvis du finner det :-D

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:24

idacosta: Tusen takk :-D

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:26

Min matgale verden: Frøkna har hatt første time på skolekjøkken og da hadde de laget grove scones og syltetøy. Det hadde vært kjempemoro og i sekken var det ekstra scones som mammaen kunne smake på :-) Jeg husker vi lagde mye skummelt da jeg hadde skolekjøkken. Vi måtte jo smake på alt vi laget og det var jo livsfarlig :-D De beste gangene var når vi fikk bake eller lage pizza ;-)

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:28

Hanne Beate: Høres jo ut som en fortryllende skolekjøkkenuniform. Tenk så stilige dere måtte sett ut :-)
Det blir det samme her. Forkle kommer frem sammen med pepperkakeformene :-D
Ha en finfin dag!

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:39

margarites: Ja skolekjøkken er moro! Emma har hatt en time og da var det grove scones og syltetøy som ble laget. Hun hadde med seg scones hjem slik at vi fikk smake. Jeg tror oppskriftsboken min er blitt borte, men så stas at du fortsatt bruker oppskrifter fra din. Et veldig nyttig fag dette.
Å sy forkle er veldig lett :-) Dette her var Emma med å lage.
Juleforkle er jo veldig koselig. Tenkt det er ikke lenge til vi begynner å tenke på å lage juleting. Kjenner at jeg ikke er helt klar enda ;-)
Ha en finfin dag!

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:41

Lisbeth Pedersen: Gammeldags var ikke helt hva hun ville ha, men mor er enig at hun ble ganske fin. Hun var bare delvis med på å lage forkle. Hun valgte og tøy og hjalp til litt i starten. Er redd hun for tiden ikke er så opptatt av håndarbeid. Nå er det taekwondo og sang som gjelder ;-)

Fru Stussli

08.09.2015 kl.10:43

gretashobby: Forkleet ble testet og middagen var god. Er moro at hun vil delta på kjøkkenet nå.
Sånn var det på vår skole også. Ikke langt mellom håndarbeidsrommene og kjøkkenet :-D Jeg likte nok best gymnastikktimene :-D

Tone

08.09.2015 kl.16:24

Å, så flink frøkna er på kjøkkenet.:) Flott forkle. Dødningehoder og blomster er super kombinasjon. :)

Min matgale verden

08.09.2015 kl.17:58

Grove scones og syltetøy! Høres ut som en perfekt lærer :)

Fru Stussli

10.09.2015 kl.22:29

Tone: Tja det ble i alle fall god middag med dødningehoder og småblomstret forkle :-D

Fru Stussli

10.09.2015 kl.22:30

Min matgale verden: Var i alle fall en god start :-D

Skriv en ny kommentar

hits