Rabarbra crumble (smuldrepai)

Det er rabarbrasesong og i Stusslihagen er det nok å ta av.
Stusslifolket er så glad i England og en god rabarbra crumble smaker sommerdessert på puben.
Her er oppskriften:



Stusslifolkets Rabarbra crumble
5-6 stilker rabarbra
1 dl sukker



Crumble
125 g meierismør
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2 ss sukker

Sett ovnen på 225 grader.
Kutt rabarbraen i passe store biter og bland med 1 dl sukker i en ildfast form.

Bland det tørre i en bolle og arbeid inn romtemperert smør. Fordel crumbelen over rabarbraen i den ildfaste formen.
Stekes midt i ovnen i ca 30 min.



Servers lunken med vaniljesaus, vaniljeis, vanilje-kesam eller med vanlig fløtekrem.



Nå håper Fru Stussli at du prøver deg på rabarbra crumble, og kjenner smaken av engelsk sommer.

Fru Stussli
 


Vil du følge Fru Stussli på facebook, finner du henne HER  På instagram heter hun fru_stussli.
#rabarbra #oppskrift #rabarbracrumble #smuldrepai #smakavengland #rabarbrapai #matfrahagen






 

14 kommentarer

fruensvilje

22.05.2016 kl.21:26

akkurat den oppskriften ønsket jeg meg i går )) jeg hadde den ikke så det ble lun rabarbra pure med vaniljekesam MMMMMMM

no skal oppskriften skrivast ned ) tusen takk

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:38

fruensvilje: Så bra :-) Jeg er så glad i crumble med epler på høsten, bær på sommeren og rabarbra på våren :-D
Håper du likte den!
Ha en finfin dag :-)

annebe

22.05.2016 kl.21:41

Det er godt, har rabarbra i hagen så lager kanskje på lørdag :)) Kos deg med kvelden videre :))

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:40

annebe: Crumble er digg og nå som finværet kommer er den jo ekstra god med is på :-)
Ha en finfin onsdag!
Klem

lisarorvik

22.05.2016 kl.22:37

Dette så kjempe godt ut :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:40

lisarorvik: Tusen takk :-D

frodith

23.05.2016 kl.06:43

Åå, det så himmelsk godt ut. Mange land som kan søtsaker altså ;-) Godt for oss på reise. Heldig du med rabarbra :-) God klem og fin dag :-)

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:42

frodith: Ja jeg er en heldig dame. Har ikke fått plantet noe særlig i år, men nå på mårran kom en venninne med settepoteter og løk til meg, så da er det ingen unskyldning ;-)
Hage er moro, men jeg må ha overskudd til å gjøre jobben :-D
Ha en fortryllende onsdag
Mange klemmer

Helge

23.05.2016 kl.07:31

Det der er kjempegodt og jeg tar gjerne litt melk ved siden av. Herlig sommermat.

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:42

Helge: Enig. Crumble og melk ved siden av er digg!
Ha en fortryllende onsdag :-)

natheless

23.05.2016 kl.09:15

Å, nå fikk jeg lyst på rabarbrakake!!! Jeg har da litt rabarbra i frysa! Jeg har oppskrift på en kake med marengs over, men smuldrepai er bare så nyyyyyyyyyyyyyyyydelig! Nyt dagen!

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:43

natheless: Mmmm rabarbrakake med marengs høres digg ut :-)
Ha en fortryllende onsdag :-)

Min matgale verden

23.05.2016 kl.18:01

Mmmm, så godt!! Jeg har akkurat spist rabarbracrumble jeg, hadde en liten igjen i kjøleskapet, Bakkely-favoritten med havregryn og brunt sukker :) Rabarbra er sommerstart det :)

Fru Stussli

25.05.2016 kl.08:45

Min matgale verden: Rabarbra er så godt i mange varianter og nå når det ikke er så mye annet i hagen er det ekstra digg å plukke med seg inn og bake med. Ungene tar en kopp med sukker og dypper. Husker det som fryktelig godt da jeg var liten, men jeg er vokst fra det, tror jeg. Jeg kjenner det rykker i ansiktet bare jeg tenker på det :-D

Skriv en ny kommentar

hits