Sy bokbind (DIY)

Fru Stussli syr bokbind av alle typer restestoff, men foretrekker faste stoffer fordi hun synes de sitter bedre på bøkene.
Slik gjør hun det.Legg boken på stoffbiten. Husk å måle størrelsen på stoffet når boken er lukket. Ta høyde for at du skal brette inn 5-10 cm av stoffet. Se bildet under.


Brett inn og sy rundt hele stoffbiten. Legg boken oppå stoffet og mål slik at stoffet blir en halv cm bredere enn boka i langsidene etter søm.

Kortsidene skal være 5-10 cm lengre enn boken. Så her syr du inn en liten kant eller bare sikksakker over.

Brett inn rette mot rette. Nok en gang må du huske å legge boka og måle at stoffet blir passe når boken er lukket.
Sy sidene og vreg bokbindet.Da er det bare å tre det nye trekket på boken.Det ble tre nye trekk til Frøken Stussli i dag. Resten av bøkene har trekk som frua har sydd andre år. Frua har vasket og strøket de gamle bokbindene slik at de er like fine som de nye.

Håper dette var en forståelig forklaring på hvordan Fru Stussli syr bokbind av faste stoffer.

Link gjerne til Stusslibloggen hvis du bruker denne forklaringen. Det er så moro å se hvordan deres versjoner av bokbind blir.

Fru Stussli

 


Vil du følge Fru Stussli på facebook, finner du henne HER På instagram heter hun fru_stussli

#bokbind #fastestoffer #syselv #diy #stegforsteg #bildeforklaring #skolestart #enkelt #sy #søm #forklaring #bilder 

4 kommentarer

fjellgeitbundingen

23.08.2016 kl.22:22

Flink du er. Dette ble bra :)

natheless

24.08.2016 kl.08:44

Knallfine! Nei, jeg har aldri laget bokbind av tekstiler, men detter frister. Flott. Småfrøkna er heldig hun! Ha en vakker dag!

ladyaugust

24.08.2016 kl.09:10

Oi så lurt ! Og så flott det ble :D Jeg begynte å kjøpe slike tøybokbind til Engelen men de koster jo over 100 kroner stykk og når det liksom er 15-20 bøker blir det dyyyrt. I år har hun ingen bøker som skal trekkes..tror jeg :) Ha en fin dag flinkissen <3 og stor god klæm :) Tøff hårfarge på Emma <3

frodith

24.08.2016 kl.21:27

Det blir veldig fint da, og spesielt :-) Noe for Emma <3 Ha en fin kveld min venn :-) I dag har jeg vært ute på tur igjen :-) klemmer <3

Skriv en ny kommentar

hits